Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Leírás és Paraméterek

Kiadó:                Magyar Helikon
Kiadás helye:     Budapest
Kiadás éve:       1971
Kötés típusa:     vászon
Oldalszám:       811 oldal
Sorozatcím:       Ernest Hemingway művei
Állapot:             korának megfelelő, papírborítón néhány kisebb szakadás
Méret:               17 cm x 11 cm    
Megjegyzés:     fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Két mű egy könyvben. Könyv webáruház, könyvshop, antikvár könyv, könyváruház, Afrikai vadásznapló - Halál délután Ernest Hemingway antikvár könyv ANTIKVÁR KÖNYV

GARANTÁLT AJÁNDÉK!

Minden könyvhöz ajándék nagyítós könyvjelző!

 

Afrikai vadásznapló - Halál délután Ernest Hemingway antikvár könyv

Ár:
990 Ft

Ernest Miller Hemingway (Oak Park, Illinois, 1899. július 21. - Ketchum, Idaho, 1961. július 2.) amerikai, irodalmi Nobel-díjas regényíró, novellista, újságíró.

Az elveszett nemzedék jeles tagja. ,, ...az ember nem arra született, hogy legyőzzék ... Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni. " Az afrikai vadásznapló nem is napló a szó szoros és megszokott értelmében. Inkább riport, azaz beszámoló egy nagy afrikai kudu vadászatról és mindarról, ami az írót és vadásztársait a vadászat alatt foglalkoztatta: irodalom, férfiasság. vadászszerencse, vadászlélektan. Sokat emlegetett és tudatosan vállalt antiintellektualizmusának is hangot ad ebben a különös könyvben, amely minden mondatában, az író harsogó életszeretetét hirdeti. Ez sugárzik minden sorából: ahogyan régi irodalmi pletykákat idézget, ahogyan szájához emeli sokadik whiskys poharát, ahogyan elgyönyörködik egy bennszülött vadász izmainak harmóniájában, ahogyan fegyverét tisztogatja, ahogyan az afrikai erdő hangjait figyeli, s ahogyan nemes, egyenrangú ellenfélnek tekinti a vadat, de ahogy bosszankodik, kicsinyeskedik, ugratja társait, megéli kudarcait; egyszóval megrajzolja önarcképét.

Halál délután
Hemingway 1932-ben közreadott munkája: szakkönyv. A tényekre kíváncsi olvasó a részletes és tudós elemzésből pontosan megismerheti a „valódi spanyol bikaviadalt”, sőt, a mellékelt szótárból még a szakkifejezéseket is megtanulhatja. A könyv, természetesen, jóval többet is ad ennél: Hemingway esztétikájának, etikájának, életfilozófiájának legtisztább, legtömörebb összegzését.
A „tanítást” azonban nem a tételekben kell keresnünk, hanem mindenekelőtt abban a módszerben, ahogyan a nagy író anyagát feldolgozza – egyszerűen, szakszerűen, és mégis (vagy épp ezért!) költőien.
A bikaviadal nem sport a szó angolszász értelmében, azaz nem egyenlő esélyű vetélkedés a bika és az ember között, erre még csak kísérlet sem történik.
Inkább tragédia, amelyben a bika halálát játssza, jól vagy kevésbé jól, a résztvevő bika és ember, és ebben a tragédiában az emberre veszély, a bikára biztos halál vár.

Elérhetőség: Raktáron
Kiadó MANÓ KÖNYVEK
Várható szállítás: 2021. szeptember 27.
Cikkszám: TB1536 white
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Erdők-mezők gombái - Javított utánnyomás Locsmándi Csaba Erdők-mezők gombái - Javított utánnyomás Locsmándi Csaba
4.495 Ft 3.817 Ft
Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin
7.990 Ft 6.792 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!