Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Leírás és Paraméterek

Kiadó:               Európa Könyvkiadó
Kiadás helye:     Budapest
Kiadás éve:       1964
Kötés típusa:     vászon
Oldalszám:       1.481 oldal
Sorozatcím:      A világirodalom remekei
Állapot:             korának megfelelő, gerinc kifakult 
Méret:              20x15 cm  Könyv webáruház, könyvshop, antikvár könyv, könyváruház, Az elvarázsolt lélek I-III. Romain Rolland antikvár könyv ANTIKVÁR KÖNYV

GARANTÁLT AJÁNDÉK!

Minden könyvhöz ajándék nagyítós könyvjelző!

 

Az elvarázsolt lélek I-III. Romain Rolland antikvár könyv

Ár:
699 Ft

Rolland szépprózájának két főmotívuma az emberi lélek ábrázolása és az első világháború életre szóló élménye. Az Elvarázsolt lélek hosszú történetében az önálló regénynek is beillő részek (Anette és Szilvia. - A nyár. - Anya és fiú. - A hírnök) közül a két első rövid előjátéka, a másik kettő pedig részletes krónikája a háborúnak és az európai forradalmak korának. Ennek a túlzsúfolt világnak lélektani tükre a női főszereplő érzésvilága.

Annette felvilágosult, radikális polgárok jómódú örököse. Egyike az első egyetemet végzett nőknek Párizsban. Úgy érzi, hogy bárminek befogadására és megvalósítására képes, hiszen nevelésében, széles körű kultúrájában nincsen korlát. Szenvedélyes rajongásában a leányanya szerepére is vállalkozik. Mikor gyermekét világra hozza, vagyonát is elveszti. Csakhamar rá kell jönnie, hogy a polgári szalonok felvilágosultsága csupán tetszelgés, mert a botrányt okozó nőt és gyermekét, különösen ha nincstelenek, többé nem fogadják be. Felismeri, hogy a vagyoni és társadalmi korlátok törvényszerűen megszabják egyénisége fejlődésének útját. A váratlanul kirobbanó háború, az internáló- és fogolytáborok látványa, a sebesültek segítése közben Annette gondolatvilága mélyül: eddig egyéni élményei távolították el osztályától, most felismeri a közösségi szolidaritás kötelességét. Új tudatvilága megváltoztatja családi életének alapjait is: fiában, menyében a szereteten túl küzdőtársakat keres és talál.

Rolland alkotásmódja, stílusa egyértelműen realista: nem irodalmi szenzációkat kínál, nem törekszik formai újításokra, hanem emberi és társadalmi dokumentumokat ad. A regény minden olvasó számára élvezhető, szükségszerű egyenetlenségei, kevésbé sikeres részletei ellenére is kiemelkedő alkotása a 20. századi regényirodalomnak.

(Legeza Ilona)

Elérhetőség: Raktáron
Kiadó OLVASNI MENŐ KFT.
Várható szállítás: 2021. október 25.
Cikkszám: TB1262 SALE
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin
7.990 Ft 6.792 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!