Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Leírás és Paraméterek

Kiadó:               Totem Könyvkiadó
Kiadás helye:     Budapest
Kiadás éve:       1994
Kötés típusa:     fűzött kemény papírkötés
Oldalszám:        434 oldal
Állapot:             korának megfelelő   
Méret:               22x14 cm Könyv webáruház, könyvshop, antikvár könyv, könyváruház, Aztán mennydörgést hallottunk John Killens antikvár könyv ANTIKVÁR KÖNYV

GARANTÁLT AJÁNDÉK!

Minden könyvhöz ajándék nagyítós könyvjelző!

 

Aztán mennydörgést hallottunk John Killens antikvár könyv

Ár:
599 Ft

South-Bainbridge 1944-ben jelentéktelen mezővároska volt Ausztráliában. Neve attól vált ismertté, sőt híres-hírhedtté, hogy az amerikai hadsereg történetének egyik legnagyobb zendülése tört ki ott. Az Ausztráliában állomásozó amerikai hadsereg egyik deszantszázada lázadt fel.
A század csaknem teljes egészében fekete bőrű katonákból állt. A japánok ellen vívott könyörtelen óceániai harcokban megedződött katonák a feketéket sújtó embertelen bánásmód és saját elöljáróik leplezetlen fajgyűlölete ellen lázadtak fel. A lázadás futótűzként terjedt el, s a megdöbbent ausztrál közvélemény szeme láttára valóságos háború tört ki feketék és fehérek között, amelyet a más hadszíntérről átdobott elit egységeknek csak napok múltán sikerült elfojtaniuk, igen súlyos áldozatok árán.
Ebből az incidensből merített John Killens, jóllehet regénye nem is magáról a zendülésről szól: azokat a szálakat keresi, s azokat az okokat tárja fel, amelyek valósággal belekényszerítették a 25-ös deszantosokat zendülésükbe. A regény főhőse, Solly Saunders, a fiatal, jóvágású, sikeres néger ügyvéd, aki idealizmusból, önként lép be a háború kitörésekor a hadseregbe - mert hisz abban, hogy az idegen fasizmus legyőzésével a hazai fajgyűlölők is végleges vereséget szenvednek - saját sorsán kell megtapasztalnia, mennyire elvont igazság marad a fasizmus elleni küzdelem a színes bőrű katonák számára, amikor tulajdon fehér tisztjeik és bajtársaik igyekeznek megfosztani őket emberi méltóságuktól.
Ez a nagy hatású, hatalmas, "dühös" regény voltaképpen Solly útjának története addig, amíg ő maga áll a zendülők élére. Killens - bár nem volt addig sem ismeretlen nevű író - e regényével egy csapásra a legnagyobbak, Norman Mailer, James Jones, Irwin Shaw mellé került, s regénye - melyet az amerikai kritika úgy értékelt, mint "hatalmas, haragvó gyönyörű szimfóniát, mint olyan művet, amelyben ütőérként lüktet a szeretet és gyűlölet, a nevetés és a sírás, a szex és az erőszak, egyszóval az élet minden íze és zamata" - mindmáig a legnagyobb művek egyike, amelyet az angolszász irodalom a második világháborúról alkotott.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. szeptember 27.
Cikkszám: TB2876 midnightnavy/grey
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Erdők-mezők gombái - Javított utánnyomás Locsmándi Csaba Erdők-mezők gombái - Javított utánnyomás Locsmándi Csaba
4.495 Ft 3.817 Ft
Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin
7.990 Ft 6.792 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!