Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Leírás és Paraméterek

Kiadó:               Európa Könyvkiadó
Kiadás helye:     Budapest
Kiadás éve:       1965
Kötés típusa:     vászon
Oldalszám:       772 oldal
Sorozatcím:      A világirodalom remekei
Állapot:             korának megfelelő, gerinc kifakult 
Méret:               20x14 cm

Könyv webáruház, könyvshop, antikvár könyv, könyváruház, Elveszett illúziók - A kalandor I-II. Honoré de Balzac antikvár könyv ANTIKVÁR KÖNYV

GARANTÁLT AJÁNDÉK!

Minden könyvhöz ajándék nagyítós könyvjelző!

 

Elveszett illúziók - A kalandor I-II. Honoré de Balzac antikvár könyv

Ár:
499 Ft

Az ​Elveszett illúziók Balzac talán legjobb, leghíresebb regénye. Főhőse típusa a 19. század egyik legfontosabb regényhősének, a világ meghódítására készülő, de a polgári társadalomban helyét csak önfeladás árán megtaláló fiatalembernek. A ragyogó szépségű, rendkívül tehetséges főhős, Lucien de Rubempré a vidéki életet a maga számára kevésnek, szűkösnek találja, költői ambíciói is vannak, ezért Párizsba megy, hogy karriert csináljon.
A karrier persze nemcsak költői hírnevet, vagyont és tekintélyt jelent számára, hanem nagy szerelmet, egyénisége kiteljesítését is. Természetesen megbukik tervével, tapasztalatokban gazdagon, de minden illúziójától megfosztva búcsúzunk tőle a regény végén. Balzac a tévesztett karrier kapcsán hatalmas tablót rajzol a polgárkirályság Párizsáról, a tollukat eladó intellektuelekről, a minden hatalmat és minden szép nőt bitorló bankárokról és tőkepénzesekről, a nagy- és félvilág csillagairól, az élet minden területének kapitalizálódásáról. A történet másik szála, a vidéken nyomdászkodó David Séchard sorsa példázza, hogy nincs menekülés: nemcsak Párizsban ilyen az élet, a valaha patriarchális vidéken sem különb.
A kiteljesedett realizmus egyik fő műve ez a regény, ugyanakkor – feszített cselekményvezetése, gazdag alakrajzai miatt – népszerű, mindenkinek ajánlható olvasmány is.

A kalandor
Issoudun ​polgárainak nyugalmát váratlan események zavarják meg: városukba érkezik Napóleon volt tisztje, Philippe Brideau, aki nagy cselszövések árán meg akarja szerezni vén, totyakos nagybátyja hatalmas vagyonát. Igen ám, de az agglegény szakácsnő-szeretőjét, a szép Frole-t imádja, ez pedig egy fenegyereket, a város csínytevőjét, Maxot, akiről viszont azt suttogják, hogy törvénytelen öccse a vagyonos öregnek.
Megindul az ördögi harc, a kisváros két pártra szakad, és lélegzet-visszafojtva figyeli a bonyodalmakkal teli küzdelmet és mesterkedéseket, mint ahogy az olvasó sem tud elszakadni az izgalmas cselekmény váratlan fordulataitól.
Ki győz? Kié lesz a szép asszony? Kié lesz a vagyon, a hatalom? Mi a további sorsa a gátlástalan kalandornak? Ezekre ad választ Balzac hallatlanul érdekes regényében, amelynek meseszövése filmszerűen halad előre. Nem véletlen, hogy ezt a regényét meg is filmesítették. A szereplők ábrázolása Balzac egyik legpompásabb remeklése. Nemcsak Philippe, a kalandor rajza, hanem a többi vagyonára leső figura jelleme is kitűnő. Micsoda alakok, micsoda figurák, micsoda torz kispolgári környezet! Micsoda karrieristák! A realista módon leleplező és romantikus módon szórakoztató regény Balzac egyik legjobb műve.

 

Elérhetőség: Raktáron
Kiadó MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT. 2
Várható szállítás: 2021. október 25.
Cikkszám: MT880 black
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin
7.990 Ft 6.792 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!