Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Leírás és Paraméterek

Kiadó:               Európa Könyvkiadó
Kiadás helye:     Budapest
Kiadás éve:       1964
Kötés típusa:     vászon
Oldalszám:        490 oldal
Sorozatcím:      A világirodalom remekei
Méret:              20x14 cm
Állapot:            korának megfelelő, gerinc kifakult Könyv webáruház, könyvshop, antikvár könyv, könyváruház, Emile Zola Párizs - antikvár könyv ANTIKVÁR KÖNYV

GARANTÁLT AJÁNDÉK!

Minden könyvhöz ajándék nagyítós könyvjelző!

 

Emile Zola Párizs - antikvár könyv

Ár:
399 Ft

Ezen a reggelen - január vége felé - Pierre Froment abbé, akinek a Montmartre-on emelkedő Szent Szív templomban kellett misét mondania, már nyolc órakor ott volt a dombon, a bazilika előtt. És mielőtt belépett volna, egy pillanatra végignézett Párizson, amelynek óriási tengere a lábánál terült el.
Kéthavi rettentő hideg, hó és jég után Párizs belefulladt a komor, borzongó olvadásba.
A nagy, ólomszínű égboltról vastag köd gyászleple hullott le. A város egész keleti része, a nyomor és a munka negyedei mintha elmerültek volna a vörhenyeges füstfelhőkben, amelyeken megérzett a műhelyek és a gyárak lehelete, míg nyugat felé, a gazdaság és az élvezet negyedei felé a köd megritkult, megvilágosodott, nem volt már egyéb, mint finom, mozdulatlan párafátyol. A látóhatár kerek vonalát alig lehetett megsejteni, a házak határtalan mezeje olyannak látszott, mint valami kőkáosz, teleszórva veszteglő pocsolyákkal, amelyek halvány párával töltötték meg a mélyedéseket, s amelyekből koromfeketén váltak ki az épületek és a magas utcák gerincei.
Egy titokzatos Párizs, köddel fátyolozva, mintegy eltemetve valami tűzvész hamuja alá, féli eltűnve már a szenvedésben és szégyenben, amit óriási tömege rejtegetett.

Elérhetőség: Raktáron
Kiadó Magvető Kiadó
Várható szállítás: 2021. október 25.
Cikkszám: TB12843
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin
7.990 Ft 6.792 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!