Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Leírás és Paraméterek

Kiadó:               Akadémiai Kiadó
Kiadás helye:     Budapest
Kiadás éve:       1988
Kötés típusa:     vászon
Oldalszám:       1.945 oldal
Méret:              24 cm x 17 cm
Állapot:            kitűnő

Könyv webáruház, könyvshop, antikvár könyv, könyváruház, Erdély története I-III Köpeczi Béla antikvár könyv ANTIKVÁR KÖNYV

GARANTÁLT AJÁNDÉK!

Minden könyvhöz ajándék nagyítós könyvjelző!

 

Erdély története I-III Köpeczi Béla antikvár könyv

Ár:
4.990 Ft

A ​magyar történetírás hosszú évtizedek óta adós Erdély történetének szemléletében megújult, tartalmában pedig gyarapodó ismereteinket tükröző bemutatásával. E három kötet ezt a hiányt kívánta pótolni, egyben a szélesebb olvasóközönség számára is hozzáférhető összefoglalást adott.

Történetírásunk alapvető feladatai közé tartozik népünk múltjának bemutatása egyetemes összefüggéseiben és szűkebb, közép- és délkelet-európai környezetében. Erdély évezredes útjának-fejlődésének tanulmányozása azonban nem csupán a történeti környezet megismerésének igényével magyarázható, hanem azzal is, hogy a terület hosszú évszázadokon át Magyarország részét alkotta.

Erdély közel egy évezrede három nép: magyarok, románok és szászok közös hazája. Összefoglalásunk az utóbbi évtizedek hazai és külföldi kutatásainak felhasználásával, de nagyrészt a szerzők saját vizsgálódásaira építve mutatja be e sokarcú történeti tájegység gazdasági, társadalmi, politikai és kulturális fejlődését a kezdetektől egészen napjainkig.

Nagy képanyag, számos térkép gazdagítja az egyes köteteket, az eligazodást bennük élőfejek könnyítik, és bőséges bibliográfia segíti elő a további tájékozódást.

Elérhetőség: Raktáron
Kiadó Tericum Kiadó
Várható szállítás: 2021. október 25.
Cikkszám: TB2592 black
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin
7.990 Ft 6.792 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!