Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Leírás és Paraméterek

  • Cím: Halálos Tangó - A színésznő, akit Maria Schneidernek hívtak
  • Szerző: Vanessa Schneider
  • Kiadó: Partvonal Kiadó
  • Oldalszám: 256 oldal
  • Megjelenés: 2019. szeptember 23.
  • Kötés: Kartonált
  • ISBN: 9786155783722
  • Méret: 200 mm x 125 mm
Könyv webáruház, könyvshop, antikvár könyv, hanglemez, könyváruház, Halálos Tangó - A színésznő, akit Maria Schneidernek hívtak - Vanessa Schneider Életrajz és memoár könyvek

GARANTÁLT AJÁNDÉK!

Minden könyvhöz ajándék nagyítós könyvjelző!

Halálos Tangó - A színésznő, akit Maria Schneidernek hívtak - Vanessa Schneider

Ár:
3.499 Ft
2.974 Ft
Kedvezmény: 525 Ft
Kedvezmény: 15%

Bensőséges vallomás a tragikus sorsú francia szexszimbólumról

Őszinte, bensőséges vallomás Vanessa Schneider tollából unokatestvéréről, Maria Schneiderről, a tragikus sorsú francia színésznőről. Vanessa saját emlékeiből, mások elbeszéléseiből és a filmtörténet különféle dokumentumaiból merítve mozaikszerűen tárja az olvasó elé Maria magánéletének részleteit és karrierjének jelentősebb állomásait. A problémás, önmagát kereső érzékeny kamaszlány mindössze tizenkilenc évesen kapott főszerepet az Utolsó tangó Párizsban című provokatív Bertolucci-filmben, Marlon Brando partnereként. A botrányos alkotás azonban nemcsak a karrierjét pecsételte meg, hanem a magánéletét is.
Két nő története körvonalazódik lassan a '70-es '80-as évek Franciaországában, amely igazi hippikorszak, a szexuális szabadság vagy inkább szabadosság, a forradalomba vetett hit kora, amiben kulcsszerepet kap a politika és a nők helyzete is. Az emléktöredékek hűen mutatják be, hogyan válnak a nők szexuális tárggyá, és a szemünk előtt peregnek le a férfiak uralta művészvilág képkockái.
A könyvet eredetileg Maria és Vanessa együtt szerették volna megírni, ám végül a sors közbeszólt, és a színésznő 2011-ben bekövetkezett halála után a szerző magára vállalta, hogy a nagyközönség elé tárja unokatestvére életét, ami egyben saját gyermekkorának, serdülőkorának legbensőségesebb emlékeit is felvonultatja.
Vanessa Schneider őszintesége lebilincselő fegyverként hat az olvasóra, aki a képzeletben és a valóságban is bejárja Maria Schneider életét. A #metoo-mozgalom 2017-es kirobbanása pedig felemeli a leplet Az utolsó tangó Párizsban hírhedt vajas jelenetéről - a kultikus film kulcsjelenete egyik pillanatról a másikra vált a mozgalom ikonikus részévé.

Elérhetőség: Megvásárolható
Kiadó Partvonal Könyvkiadó Kft
Várható szállítás: 2021. augusztus 10.
Cikkszám: 9786155783722
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Erdők-mezők gombái - Javított utánnyomás Locsmándi Csaba Erdők-mezők gombái - Javított utánnyomás Locsmándi Csaba
4.495 Ft 3.817 Ft
Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin
7.990 Ft 6.792 Ft
Menny.: