Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Leírás és Paraméterek

Használt bakelit nagylemez (vinyl LP) a borítók képei a lemezről készültek.
A lemez első tulajdonostól, magángyűjteményem felszámolásából származik!

A lemez hibátlan, a borító korának megfelelő állapotban.

Könyv webáruház, könyvshop, antikvár könyv, könyváruház, Piramis Plusz (hasznalt hanglemez) Hanglemez

GARANTÁLT AJÁNDÉK!

Minden könyvhöz ajándék nagyítós könyvjelző!

 

Piramis Plusz (hasznalt hanglemez)

Ár:
990 Ft

Először 1982-ben került a boltokba a Piramis (eddig) utolsó nagylemeze - immár a frontember, Révész Sándor nélkül. A megmaradt négy hangszeres zenész (Som Lajos - basszusgitár, Závodi "Zacskó" János - szólógitár, Gallai Péter - ének, billentyűk és Köves "Pinyó" Miklós - dob) alkotta csapat, feladva a hiábavaló keresést a megürült énekesi posztra, egyhangúlag döntötte el, hogy a Piramis hangja, Gallai Péter legyen.
Az új album mindenféleképpen zenetörténeti érdekesség. Önmagában is különleges és nem kevés magabiztosságra utaló tény, hogy az egy fővel megfogyatkozó zenekar a "Plusz" cí­met adja vadonatúj anyagának. Nyugat-Európa után, hazánkban is ez idő tájt kezd meghonosodni egy zenei stí­lus, amit jobb hí­ján, új hullámnak neveznek. Kinti képviselője a Sting vezette Police trió, a műfajt idehaza a KFT és - stí­lusváltás után - a V'Moto-Rock igyekezett népszerűsí­teni. Révész távozása után a Piramis, úgyszintén ezt az utat választotta. A hatás legerősebben a "Küszöbön ülve", a "Charlie" és a "Vox Humanox" c. szerzeményekben mutatkozik, de szinte végigvonul az egész lemezen. Az egykori "Kóbor angyalt" felváltotta a "P.V.E.C.B. angyal', "A szerelem ördögét" a "Nikkelpók" és a "Boldog embert" a "Kobraember". Az orgonát és a Fender-zongorát szintetizátorra cserélték (igaz, ezelőtt is használták, csak nem főszerepben), a rockos hangzást pedig újhullámosra vették. Az "őszinte, kőkemény" Piramisra, már csak Som Lala karakteres basszus alapjai és Závodi Janó kidolgozott gitárszólói emlékeztetnek (Húsevő virág; A ház). Mindkét tételben vendégként Kegye János fújja a szaxofont, kitűnően kiegészí­tve a már emlí­tett markáns gitár-soundot.
Gallai Peti énekhangja ügyesen alkalmazkodik az új stí­lushoz, igaz a nóták sem követelnek megerőltető teljesí­tményt tőle. Kivételt képez, a kilencedik - záró - darab "A ház"; egyértelműen a lemez kiemelkedő alkotása, mind dallamát, hangszerelését, mind szövegét tekintve. Véleményem szerint, ha ezt az irányvonalat követte volna az együttes, talán a közönség felé sem lett volna olyan megrázkódtató a stí­lusváltás, hiszen a dalban kitűnően ötvöződik a hagyományos rockzene az új hullámmal.
A borí­tón zeneszerzőként az egész Piramis legénysége van feltüntetve, a szövegí­ró - mint mindig - Horváth Attila, kinek tollából most is remekbe szabott verseket hallhatunk.
(Hard Rock Magazin)

A küszöbön ülve
A Woland második bálja
A kobraember
Húsevő virág
PEVCB angyal
A Nikkelpók
Charlie
Wox humanax
A ház

Elérhetőség: Raktáron
Kiadó SZUKITS KIADÓ
Várható szállítás: 2021. szeptember 27.
Cikkszám: MT1104
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Erdők-mezők gombái - Javított utánnyomás Locsmándi Csaba Erdők-mezők gombái - Javított utánnyomás Locsmándi Csaba
4.495 Ft 3.817 Ft
Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin
7.990 Ft 6.792 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!