Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Leírás és Paraméterek

Várható megjelenés 2021. 03. 03.
Kötési mód puha kötés
Kiadó Kalligram Kiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelme 766 oldal
Vonalkód 9789634682042
 
Könyv webáruház, könyvshop, antikvár könyv, könyváruház, Szabadságra ítélve - Életrajzi beszélgetések Meszerics Tamással és Mink Andrással Kis János Életrajz és memoár könyvek

GARANTÁLT AJÁNDÉK!

Minden könyvhöz ajándék nagyítós könyvjelző!

 

Szabadságra ítélve - Életrajzi beszélgetések Meszerics Tamással és Mink Andrással Kis János

Ár:
4.990 Ft
4.242 Ft
Kedvezmény: 748 Ft
Kedvezmény: 15%

Szabadságra ítélve - Életrajzi beszélgetések Meszerics Tamással és Mink Andrással

Kis János Szabadságra ítélve címet viselő mélyinterjú-sorozatában egy filozófus gondolkodásának hátterét követhetjük végig. A filozófus családtörténetén, pályájának fejlődésén, megtorpanásain keresztül láthatóvá válik egy korszak bölcseleti életének lenyomata, betekintést nyerhetünk a szerző szellemi műhelyének titkaiba.

„Soha nem voltam kalandkereső, világéletemben könyvek között időztem a legszívesebben. Pályám kezdetén ezt meg is engedhettem magamnak. A tudományos kutatók szokványos életét éltem, míg 1973-ban be nem válogattak az utóbb filozófuspernek elnevezett tisztogatási eljárás vádlottai közé. Igaz, nem véletlenül helyeztek vád alá: társszerzője voltam egy Marx-kritikának, mely a vád első számú bizonyítéka lett. De az, hogy kizártak a hivatalos tudományosságból, mégis fordulatot hozott az életemben.

Választásra elé állított, és én azt választottam, hogy nem emigrálok, ám a tudomány hivatalos intézményeibe sem próbálok visszaszivárogni, hanem berendezkedem az intézményeken kívüli létezésre. Így jutottam oda, hogy részt vegyek a demokratikus ellenzék létrehozásában, majd ott legyek a harmadik köztársaság megalapításánál. És így történt, hogy az ifjúság és a férfikor határán mégiscsak kalandos életút nyílt meg előttem, ez a könyv pedig kalandregény lett.”

Kis János (1943) – filozófus. 1973-ban politikai okokból elbocsátják, foglalkoztatási és publikációs tilalom alá helyezik. Részt vesz a demokratikus ellenzék megszervezésében. Az illegális Beszélő vezető szerkesztője. 1990–991-ben az SZDSZ elnöke. 1992-ben visszatér a tudományos életbe, a CEU-n tanít. Meszerics Tamás – történész, politikatudós, a CEU-n tanít. 2014–2019 között az LMP képviselője az Európai Parlamentben. Mink András – történész, a Beszélő munkatársa, kutató a Blinken OSA Archívumban kutató.

Elérhetőség: Megvásárolható
Kiadó KALLIGRAM
Várható szállítás: 2021. november 05.
Cikkszám: 9789634682042
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin Az utolsó mondattal kezdd! - Kulka Frigyes - Egy rendkívüli gyógyító emlékére L. Horváth Katalin
7.990 Ft 6.792 Ft
Menny.: